Πώς να νιώσετε άνετα με το μωρό σας από τις πρώτες μέρες



Εάν μιλήσεις με έναν γονιό, θα σου πει ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολη εμπειρία από τις πρώτες μέρες με το μωρό τους.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που κάνον αυτό το διάστημα ιδιαίτερα αγχωτικό. Είναι η κούραση, η αϋπνία, αλλά περισσότερο από όλα είναι η έλλειψη εμπειρίας. Είναι κάτι άγνωστο.

Διαβάστε πώς μπορείτε από τις πρώτες μέρες να αισθάνεστε άνετα με το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

• ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ
Κάθε γονιός είναι ειδικός στο δικό του μωρό, υποστηρίζουν αρκετοί ψυχολόγοι, και το λένε αυτό, επειδή λειτουργεί το ένστικτο τού καθενός σε όσες αποφάσεις κληθούν να λάβουν από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα.

Εάν διαβάσετε τέσσερα βιβλία ειδικών, μπορεί να διαβάσετε και τέσσερις διαφορετικές γνώμες στο θέμα, που σας ενδιαφέρει. Εσείς πρέπει να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο και τί ταιριάζει για το παιδί σας. Πώς; Με το ένστικτο. Αυτό, που σας μοιάζει το καλύτερο, 99% είναι!

• ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Αυτό που λένε «αν η μαμά είναι καλά, είναι και το παιδί» δεν το λένε τυχαία. Πρέπει να φροντίζετε τους εαυτούς σας, για να έχετε τη δύναμη και την υγεία να φροντίσετε τα παιδιά σας. Αν εσείς αρρωστήσετε, δεν έχει νόημα. Αν δεν έχετε κοιμηθεί, θα σας κυριεύσει η κούραση και ο εκνευρισμός...

• ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
Αν κάποιος θέλει να σας εξυπηρετήσει, μην του αρνηθείτε. Αφήστε τα ψώνια ή ό,τι άλλο σας δυσκολεύει σε κάποιον τρίτο από το οικογενειακό περιβάλλον σας.

• ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ «ΑΤΑΚΕΣ» ΤΟΥ
Τα βρέφη δεν μιλούν και στην αρχή δεν μπορείτε να καταλάβετε τί θέλει. Όσο πιο γρήγορα αποκρυπτογραφίσετε το κλάμα του, όμως, τόσο πιο εύκολη θα κάνετε τη ζωή σας. Το μωρό κλαίει διαφορετικά, όταν πεινάει, όταν πονάει, όταν νυστάζει.